Travlhed bag kulissen i KlimaByen

2018 bliver et år med stor aktivitet, når de sidste to etaper i Danmarks smukkeste klimatilpasningsprojekt igangsættes i januar samt marts

Der er stor aktivitet i KlimaBy regi i disse uger. Vi arbejder på højtryk med de sidste to licitationer på henholdsvis Bykvarteret og Aktivitetsskoven. Det varer dermed ikke længe, inden vi går i jorden.

I januar 2018 ruller de første maskiner ind i Bykvarteret, og når foråret melder sin ankomst i marts, vil der igen være aktivitet på den gamle træningsbane i Skovkvarteret/Pigekvarteret, da Aktivitetsskoven skal realiseres.

Aktivitetsskoven bliver et spændende sted for såvel unge som ældre, da der har været stor fokus på borgerinddragelse i udviklingsprocessen. KlimaByen og rådgiverne bag har fået input fra eksempelvis Vestre Skole, gymnasiet, gigtsanatoriet Sano, ældrecenteret, daginstitutioner i byen, og foreningslivet i Middelfart. Teamet bag Aktivitetsskoven har lyttet til de mange gode idéer, og det har resulteret i et spændende og anderledes område, hvor der vil være fokus på klimatilpasning koblet med idræt, leg og bevægelse. Der vil naturligvis også være rig mulighed for at slappe af og nyde området.

Der bliver etableret aktivitetsområder til eksempelvis løb og boldspil samt 6 broer med forskellige udformninger. De vil indbyde til aktiviteter, men også mulighed for bare at betragte området. Broerne fører over lavningerne, hvor vandet vil samle sig, når det løber fra det ovenfor liggende boligområde, Skovkvarteret. Det bliver derfor et frodigt område med planter og dyr.

Lokale- og Anlægsfonden støtter Aktivitetsskoven med 4. mio. kr.